.....HaSraT SeOranG HaMBa .....


Saturday, June 26, 2010

GooD InFo..


Salam semua,

korang pernah dengar pasal kapal Rachel Corrie yang belayar untuk menghantar bantuan ke Gaza baru-baru nie...????

Ni aku nk cerita asal usul nama kapal berkenaan...

Pada 30 Mac 2010, sebuah kapal seberat 1800-tan telah dibeli melalui lelongan di Dundalk, Ireland dgn harga 70,000 pound sterling oleh Gerakan Pembebasan Gaza (Free Gaza Movement).

Ianya telah diperbaiki dan diperlengkapkan untuk pelayaran ke Gaza.

Kapal itu dinamakan "Rachel Corrie"

Siapakah Rachel Corrie?????
mesti korang terfikir2 kenape diorang letak nma mcm tue...Rachel Aliene Corrie (April 1979 - March 16, 2003) adalah seorang warga Amerika dan ahli International Solidarity Movement (ISM).

Dia telah dibunuh dengan kejam oleh Tentera Yahudi Laknatullah ketika percubaan menghalang jentolak Zionis meruntuhkan rumah saudara kita penduduk Palestin yg bernama Samir Nasrallah di Semenanjung Gaza.

Pihak Yahudi yang terkenal dengan sifat yg keji telah menafikannya tetapi bukti dan saksi telah berjaya menunjukkan memang dia telah dilanggar dan dengan sengaja.

Menurut akhbar, Corrie dan rakan-rakan beliau bertindak menjadi Perisai Manusia. Beliau yang mengambil cuti setahun dari pengajiannya di Evergreen State College telah ke Palestin untuk menyertai Intifada ke 2.

Beliau telah meninggal dunia akibat cedera parah akibat tekanan melampau pada dada yg menyebabkan tulang rusuk, tulang belakang, skapula dan dorsal spinal column, paru2 kanan koyak dengan pendarahan teruk di kaviti pleural.

Dia dilanggar oleh Bulldozer Yahudi sebanyak 2 kali, ya 2 kali dan Yahudi masih mengatakan ianya kemalangan. Memang lahanat.
Sir Adolf Hitler pernah menulis di dalam bukunya 'Mein Kampf': saya boleh membunuh semua org yahudi semasa saya berkuasa kalau saya mahu,tetapi saya sengaja tinggalkan sedikit drpd mereka utk kamu semua melihat kenapa saya memerangi mereka..

2 comments: